Blog

Vyšší dívčí jménem přívěs. Sledujte hmotnosti, vyhnete se tak možným pokutám.

Různé přívěsy a přívěsné vozíky jsou v Česku velmi oblíbené, s trochou nadsázky patříme v této oblasti v Evropě k velmocem. I přesto, že je u nás tažení přívěsů běžné, neví zdaleka každý, jak jezdit podle pravidel.

Novinky na silnicích s rokem 2023. Tyto změny by vám neměly ujít.

Velké a zásadní změny čekají na řidiče zejména na začátku roku 2024. Ale i letos se najde pár novinek, které s 1. lednem vešly v platnost a je dobré o nich vědět. Tady máte jejich výčet, ať jste v obraze. Vezmeme to zeširoka od změn platných pro celou Evropskou unii po ty naše lokální.

Život s operákem: zimní edice. Co s lyžemi nebo stromečkem?

Slíbili jste si, že se letos nebudete před svátky nebo v průběhu odjezdu na hory stresovat? Aby vánoční přípravy nebo balení na rodinnou dovolenou probíhaly tenhle rok v trochu větším klidu, máme pro vás pár věcí, které si možná hned rádi připíšete na seznam.

Nejvyšší čas přezout na zimu. Jak na to s autem na operák?

Podzim byl letos jako malovaný. Neobvyklé teplo a slunečné dny nám dávaly pocit, že zima je v nedohlednu. Komu by se v takovém rozpoložení chtělo řešit tak ryze zimní věc, jako je výměna pneumatik?

Plug-in hybrid nebo FCEV. Vyznáte se v typech elektromobilů?

Elektromobilita je budoucnost dopravy. A podíl prodaných elektromobilů se celosvětově rok od roku zvyšuje. Přinášíme stručný přehled základního dělení podle míry a způsobu využívání elektrické energie.

Víte za co platíte? Zjistěte, z čeho se skládá hodnota splátky.

Výše splátky je jedním z hlavních ukazatelů, podle kterého se podnikatelé obvykle rozhodují, pokud jde o operativní leasing. A není se čemu divit. V době, kdy ceny veškerého zboží a komodit letí vzhůru, je dobré mít výdaje svého podnikání pod kontrolou.

Na dovolenou s autem na operák. Jaká jsou úskalí?

Když si zvyknete na pár drobností, můžete se s autem na operák pohybovat celkem volně.

S elektromobilem na dovolenou

Přestože jste za volantem elektrického automobilu jako doma, představa dlouhé cesty do zahraničí může vyvolávat obavy. Každá země má trochu jinou dobíjecí infrastrukturu, úroveň pokrytí se navíc dost liší. Nic z toho vás ale nezaskočí, když se pořádně připravíte.

Bezpečnost na českých silnicích se zlepšuje. K ideálu má pořád daleko

Bezpečnost na silnicích se pořád lepší, ale důvod, proč jásat a ztrácet na silnici ostražitost, to není. Pojďte se podívat na některá zajímavá čísla z českých a evropských silnic. Zjistěte zároveň jak postupovat, když se vám nějaká kolize stane s autem na operák.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto