7 nejčastějších mýtů o operativním leasingu

Ač se operativní leasing mezi malými a středními českými podnikateli těší větší a větší oblibě, koluje o něm stále hodně mýtů. Posvítili jsme si na ty, které se v diskuzích na sociálních sítích objevují nejčastěji. Schválně, jestli nějaký z těchto otřepaných argumentů proti operativnímu leasingu poznáte. 


Mýtus 1. Operák není pro malé podnikatele

A přitom výhody operativního leasingu může využívat každý malý živnostník nebo velký korporát. V rámci programu Drivalia Go si můžete půjčit 1 až 5 aut, a pořádně tak nastartovat svoje podnikání.

Mýtus 2. Operák je moc drahý, nemůžu si ho dovolit

Klienti společnosti Drivalia šetří už od samého začátku. Jakmile zjistíte, jak operativní leasing vlastně funguje, bude vám jasné, že celkové náklady jsou s operákem oproti koupi auta znatelně nižší. Prostřednictvím společnosti Drivalia získáváte velkoobchodní cenu na nové pneumatiky, servis nebo pojištění. Oproti běžnému leasingu nesplácíte celou hodnotu vozu, ale pouze rozdíl mezi pořizovací cenou a jeho zůstatkovou hodnotou po ukončení leasingu. A navíc, operativní leasing pořídíte i za 5 000 Kč měsíčně.

Mýtus 3. Smlouva bude plná háčků

V našich smlouvách nenajdete žádná malá písmenka, která by vás mohla znevýhodnit. Veškeré dokumenty jsou transparentní. Ve smlouvě vám popíšeme všechny standardní i nestandardní situace, se kterými byste se mohli setkat.Dokonce i když potřebujete operativní leasing předčasně ukončit, vždy vám nabízíme férové podmínky, které vás vyjdou levněji než koupě vozu.

Mýtus 4. Vyřídit operák je moc komplikované

Stačí si přečíst, jak vyřídit operativní leasing krok po kroku. Není to složitější než si vyřídit mobilní tarif nebo účet v bance. Na našem webu najdete vždy aktuální nabídku aut. Celým procesem objednání, který funguje vlastně jako e-shop, vás provedou naši konzultanti. Dokonce i podpis smlouvy probíhá online. Vše vyřídíte velice rychle a jednoduše. Kvůli uzavření operáku nemusíte zbytečně cestovat.

Mýtus 5. Neflexibilní financovaní

Operativní leasing je velmi flexibilní produkt. Sami si určujete délku leasingu, která vám vyhovuje. Výše splátky se pak určuje podle typu vozu, počtu kilometrů, které najezdíte, a doplňkových služeb, které si k autu zvolíte. Každý měsíc platíte fixní částku, což vám umožňuje snadno předvídat náklady a vytvářet si rozpočty.

Mýtus 6. Moje podnikání nemá jistou budoucnost, operák je moc riskantní

Rizika se nemusíte bát. Samotný leasing je bez akontace čili bez jakékoli vstupní investice. Výše splátek je dostupná i pro malé firmy a živnostníky. Navíc, když máte službu GO Flexi, můžete operativní leasing kdykoli předčasně ukončit, a to bez udání důvodu a bez dodatečných sankcí.

Mýtus 7. Auto není a nikdy nebude moje

Pravdou je, že si během leasingu auto jen pronajímáte. Pokud by vám ale vůz přirostl k srdci, můžete si ho po skončení odkoupit za jeho aktuální hodnotu. Nebo si pronajmout zcela nový. Operativní leasing je skvělé řešení, když potřebujete zastupovat vaši firmu reprezentativně.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto