I skladovce to pár týdnů trvá. Co se děje před předáním auta?

Rozhodli jste se, že operák je pro vaše podnikání ta pravá vzpruha, a plácli jste si s leasingovou společností? Tak to vás teď asi ze všeho nejvíc zajímá, za jak dlouho bude vysněné auto spokojeně vrnět u vás v garáži. I v případě, že jste si vybrali skladový vůz, je na tenhle proces potřeba trochu trpělivosti. Pojďte se podívat, co všechno musíme připravit a zařídit, než vám auto můžeme předat.

Už jsme se vzájemně poznali a dohodli jsme si podmínky, které sedí oběma stranám. Ruce si podáme virtuálně a smlouvu podepíšeme online. Zákazníci si obvykle pochvalují, že se nemusí hnát nikam na pobočku. A pak už můžeme objednat vaše vysněné auto, které vám na konci předá dealer.

Když si objednáte skladový vůz, který už je vyrobený a předkonfigurovaný, jde o mnohem kratší horizont. Na plyn můžete šlapat už v průběhu několika týdnů. Auto si samozřejmě můžete objednat i do výroby dle svých konkrétních požadavků. Na takové si ale počkáte v řádu delších měsíců. Při současné krizi v automobilovém průmyslu se dodací lhůty oblíbených značek pohybují dokonce okolo 12 měsíců. Je tedy potřeba zvážit, zda se vám čekání na váš vysněný kousek vyplatí, nebo bude lepší sáhnout po již vyrobeném vozu, který vám možná nebude sedět do úplného detailu.

Konfigurace vozů na sklad vždy volíme tak, aby byl poměr ceny a výkonu co nejvýhodnější. Snažíme se myslet na nejoblíbenější prvky výbav, jako je třeba tažné zařízení nebo elektrické víko kufru. U jednotlivých modelů také volíme nejvhodnější motory, typy převodovek a paliva.


S tímhle si díky operáku nemusíte dělat starosti
  • Sjednání povinného ručení
  • Platba za registraci vozu
  • Platba za evidenční kontrolu
  • Platba za SPZ

Magistrát i VIN kódy


Potom je s autem ještě potřeba provést pár praktických nezbytností, než může zamířit k vám. Vůz je potřeba registrovat na magistrátu, což obvykle bývá největší zdržení, které však leasingová společnost nedokáže ovlivnit. Některé balíčky našich služeb obsahují možnost si předplatit expresní přepsání na magistrátu. I tak to ale může trvat tři dny.

Po zapsání vozu na magistrátu se u dealera na vůz leptají VIN kódy, nasazují se SPZ, dle sezóny se přezouvají pneumatiky a vůz se opatřuje Driver setem, který obsahuje palivové karty a veškeré důležité informace pro řidiče. V neposlední řadě se vůz jako takový připravuje na předání. A potom už je všechno připravené, dealer vám zavolá a domluvíte si podrobnosti předání. Takhle jednoduché to je.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto