Jdu do toho! Snadný návod, jak vyřídit operativní leasing

Rozhodli jste se, že auto na operativní leasing bude pro váš byznys to pravé ořechové, ale teď nevíte, co sjednání vlastně obnáší. Zbytečné papírování, obíhání úřadů nebo dlouhé čekání totiž není nic pro vás. Svůj čas a energii radši vložíte do podnikání. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak operativní leasing vyřídit. Zjistěte, co přesně se bude dít od odeslání objednávky až do doby, než vaše nová radost zaparkuje u vás v garáži. 

Ve chvíli, kdy na webu ověřujete dostupnost konkrétního vozu, máme už pohotovost. Pokud nám na sebe necháte kontakt prostřednictvím formuláře a vytvoříte poptávku, poputuje obchodnímu zástupci, který se vám do 24 hodin ozve zpátky. Při tomto klíčovém telefonátu se dozvíte všechny užitečné informace o autě, ceně a dalších možnostech. S kolegou obchoďákem také sladíte všechny detaily.

Vzájemné oťukávání

Auto se teď u společnosti Drivalia dá objednat doslova na dvě kliknutí. Od všech zbytečných mezikroků, které celý proces zbytečně natahovaly, už jsme upustili. A protože operativní leasing je finanční služba, firmu či zákazníka si ještě před podpisem smlouvy prověříme. Ke schválení potřebujeme účetní uzávěrku (výkaz zisku a ztrát + rozvahu) a také daňová přiznání za poslední dva roky. Prověřování sice může zabrat trochu času, když ale dopadne dobře, můžeme společně začít ladit detaily. Třeba výši splátky, nájezd i rozsah doplňkových služeb. 

Jestliže je váš byznys v dobré finanční kondici, nemá dluhy ani vysoké měsíční závazky, je všechno v nejlepším pořádku. Firmy, pro které představují podmínky problém, mohou místo splnění tohoto pravidla zaplatit 3–4 splátky dopředu formou předplatby, která funguje jako jistina. Nebo lze využít ručení fyzické osoby či jiné právnické osoby za firmu.

Délka čekání závisí na modelu i magistrátu

Už jsme se vzájemně poznali a dohodli jsme si podmínky, které sedí oběma stranám. Ruce si podáme virtuálně a smlouvu podepíšeme online. Zákazníci si obvykle pochvalují, že se nemusí hnát nikam na pobočku. A pak už můžeme objednat vaše vysněné auto, které vám na konci předá náš dealer. Stavit se musíte až kvůli vyzvednutí auta.

Když si objednáte skladovku, která už je vyrobená a předkonfigurovaná, je to mnohem kratší. U vás v garáži může vrnět už za dva týdny. Můžete si nakonfigurovat i auto na míru. Výroba pak ale trvá asi půl roku.

Auto je také potřeba registrovat na magistrátu, což obvykle bývá největší zdržení, které ale leasingovka nedokáže ovlivnit. A potom už je všechno připravené, dealer vám zavolá a domluvíte si podrobnosti předání. Takhle jednoduché to je.

Kroužíte kolem operáku, ale ještě nemáte jasno? Nechte nám na sebe kontakt. Ozveme se vám a můžeme to probrat.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto