Je to láska? Auto na operativní leasing můžete snadno odkoupit

S autem na operák jste za čtyři roky prožili tolik dobrodružství, že vám jednoduše přirostlo k srdci. A představa, že byste se s ním teď po takové době měli rozloučit, vás netěší. Možné také je, že se situace ve vašem podnikání trochu změnila a vám by se teď spíš hodilo jezdit s vlastním autem. Zjistěte, co takový odkup auta na operativní leasing vlastně obnáší, proč se vyplatí a jaké máte jiné možnosti. 

Možnost odkupu auta je tady pro všechny, kteří si na svoje auto zvykli a dali mu jméno, cítí se v něm bezpečně a chtějí s ním zůstat i nadále. A možná je vaše podnikání v jiné kondici než na začátku operáku a odkoupit auto je teď varianta přesně pro vás. Na co se připravit?

Pssst!

I do 5000 Kč pořídíte auto na operativní leasing se slušnými podmínkami. 


Odkoupit auto na operativní leasing nemůže každý řidič

Každá smlouva o operativním leasingu je nastavená trochu jinak. Proto si nejdřív zjistěte, jestli ta vaše s možností odkupu vozu vůbec počítá. Zeptejte se své leasingovky, jak je na tom vaše smlouva. Ve společnosti Drivalia mohou například odkup vozu zvážit všichni klienti, jedinou výjimkou jsou ti, kteří mají sjednaný produkt FlexiPlan. Tento balíček odkup auta bohužel nepodporuje, jelikož se jedná o pouhé zapůjčení vozu na kratší dobu.

Správné načasování pomůže

Pokud nad odkupem svého auta na operák vážně uvažujete, dejte to leasingové společnosti vědět ideálně 3–4 týdny před koncem leasingu. To znamená dostatek času na vyřízení všech náležitostí. Koupit si auto na konci operativního leasingu není složitý byrokratický proces, pár podpisů ale přeci jen potřeba bude. Nejdříve požádejte leasingovku o zaslání nezávislé nabídky, podle které se můžete rozhodnout, jestli vůz doopravdy odkoupíte, nebo radši připravíte na vrácení.

Nezáleží na tom, jestli vůz nakonec koupíte, nebo vrátíte. Další auto na operák se bude možná hodit brzy.

Trocha papírování a je to

Na základě vašeho požadavku na odkup vám společnost vystaví kupní smlouvu. Aby vám auto mohlo říkat pane, potřebuje leasingovka obvykle podepsané originály kupních smluv a ověřenou plnou moc pro převod vozidla. U takhle důležitých dokumentů je potřeba, aby připutovaly poštou. A to i v případě, že jste dosud všechno ostatní vyřídili elektronicky. Celý proces trvá 10 až 15 dní. Kontrola STK, evidenční kontrola a další administrativa nějaký čas zaberou a pak už je auto z operáku vaše.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto