Nejnižší splátka operáku nemusí znamenat nejnižší náklady

Pokud zrovna uvažujete, jestli by vašemu podnikání vyhovovalo auto na operativní leasing, je pro vás cena měsíční splátky nejspíš klíčová. Mít podnikání v dobré finanční kondici je totiž sen každého podnikatele. A občas to také znamená tlačit náklady proklatě nízko a neplatit za zbytečnosti. Honit se za nejnižší měsíční splátkou ale může být trochu kontraproduktivní – skutečné náklady totiž mohou být mnohem vyšší. Zjistěte, proč by cena neměla být jediným parametrem, který při výběru operáku berete v potaz.

Zdánlivě bezkonkurenčně nízká splátka totiž může často znamenat vyšší cenu třeba za servis. Některé leasingovky sice nabízejí snové měsíční splátky, ale na konci třeba naúčtují klientovi desetitisíce za nadměrné opotřebení. Nízká cena může také znamenat, že si později budete muset připlatit za všechny doplňkové služby, jako je servis, dálniční známka či výměna pneumatik.

Řidiči společnosti Drivalia už se faktury za nadměrné opotřebení nebojí. Pokud si pořídí balíček služeb Go Plus nebo Go Premium, odpustíme jim na konci operáku až 10 000 korun za opotřebení.

Problematické jednání je těžké předem prokouknout, proto si při sjednání operativního leasingu dávejte pozor na pár věcí.

  • společnost si vždycky prověřte, zkuste internet a poptejte se známých
  • pokud je cena splátek podezřele nízká, zpozorněte
  • zajímejte se, jaké služby za své peníze dostanete
  • ujistěte se, že smlouva obsahuje všechno, co má
Levnější operák, jen za víc peněz

Pokud tedy porovnáváte a zvažujete různé nabídky, vyplatí se nekoukat jen na cenu splátky, ale také na to, jaké služby hodnota splátky zahrnuje. Je dost pravděpodobné, že v ní nebude započítaná třeba výměna pneumatik, dálniční známka nebo servis a asistenční služby. Součet těchto zdánlivých drobností už může dát dohromady dost nepříjemnou částku. Je otázka, jestli není schůdnější platit o pár set měsíčně víc a takovému strašáku se elegantně vyhnout.




Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto