Nejvyšší čas přezout na zimu. Jak na to s autem na operák?

Podzim byl letos jako malovaný. Neobvyklé teplo a slunečné dny nám dávaly pocit, že zima je v nedohlednu. Komu by se v takovém rozpoložení chtělo řešit tak ryze zimní věc, jako je výměna pneumatik? Zákon sice mluví o 1. listopadu jako o datu, kdy by všichni řidiči měli mít přezuto. Má to ale svá specifika. Povinnost totiž platí, jen pokud je na silnici sníh nebo námraza, o kterých si čeští řidiči zatím mohli nechat jen zdát. I když nám podzim dal letos trochu náskok, je nejvyšší čas přezout do zimních, než se zaplní kapacity autoservisů nebo přijde nečekaně sněhová nadílka.

Pokud řídíte auto na operák se službou Pneumatiky, budete mít o pár starostí méně. Servis pneumatik za vás totiž zařídí leasingová společnost. Jediné, co musíte dělat, je pneumatiky pravidelně kontrolovat a používat smluvní partnerské servisy. Do toho se objednáte jednoduše online, případně prostřednictvím své karty řidiče DriverPass.

Výměna krok za krokem
Se službou Pneumatiky
  1. Objednejte se včas do smluvního autoservisu a domluvte si termín.
  2. Dorazte a nechte si vyměnit pneumatiky za zimní.
  3. Nepoužívanou sadu nechte uschovat.
  4. Užijte si zimní sezónu bez starostí a naplno.
Bez služby Pneumatiky
  1. Pokud ještě nemáte, pořiďte si zimní sadu pneumatik.
  2. Objednejte se na výměnu do vámi vybraného servisu.
  3. Dorazte, nechte si pneumatiky vyměnit za zimní a výměnu na místě uhraďte.
  4. Pneumatiky si nechte za poplatek uskladnit nebo si je bezpečně uskladněte dle vašich možností.

Špinit ruce už si nemusíte


Je vám dobře známý obrázek, jak v garáži nebo ve sklepě přeskakujete stohy uskladněných pneumatik? Nebo jak je v pneuservisu po výměně nakládáte do auta a modlíte se, abyste neměli vzorek pneumatik otištěný na svém novém světlém kabátě? S tímhle si řidiči s autem na operák nemusí dělat hlavu. V rámci služby Pneumatiky vám smluvní pneuservis nepoužívanou sadu uskladní a vy o ní až do jara vůbec nemusíte vědět.

A to je vlastně všechno, takhle jednoduché to je. Práci a materiál potom smluvní autoservis vyfakturuje rovnou leasingovce a vy se tak nemusíte bát žádných skrytých nákladů.

Teď už ale objednání opravdu neodkládejte, ať máte jistotu, že servis, který jste si vybrali, bude mít kapacitu.


Pneumatiky a Drivalia – nejčastější otázky
  • Jaké pneumatiky na své vozy používáte?
    Na naše vozy pořizujeme pneumatiky etablovaných značek tak, abychom pro klienty zajistili nejlepší poměr ceny a kvality.
  • Co když chci vyšší standard pneumatik, dá se to domluvit?
    Ve společnosti Drivalia máme tři kategorie pneumatik – low, medium a high. Pokud chcete na váš vůz kvalitnější sadu pneumatik, je nutné ji připočítat do kalkulace před objednáním vozu. Po objednání typ pneumatik již není možný změnit.
  • Můžu si pneumatiky vyměnit sám?
    Bez služby pneumatiky ano – výměna probíhá dle preferencí klienta. V případě služby Pneumatiky je nutné výměnu provádět v jednom z našich smluvních pneuservisů z důvodu přefakturace nákladů přímo na společnost Drivalia.
  • Jsou pneumatiky pojištěné?
    Pneumatiky nejsou připojištěné. V případě poškození disku i pneumatiky (typicky při havárii) se na poškození vztahuje klasické Havarijní pojištění se spoluúčastí. V případě defektu pneumatiky způsobeného jízdou závadu hradí klient, a to i v případě sjednané služby Pneumatiky.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto