Blog

10 věcí, které na jarní prohlídce zachrání auto i vaše zdraví

Stěrače stírají, klakson troubí. Ale stačí to? Než s autem vyrazíte na jarní cesty, nechte ho pořádně prohlédnout. Poctivá příprava auta na jaro zařídí, že bude sloužit daleko déle. A také díky ní můžete předejít zdravotním problémům.

Novinky v zákoně: Na úřad nemusíte, za dálničku si připlatíte a vyznáte se v pokutách

Na silnici potkáte nezletilé i nové značky, řidičák necháte doma a úřadům se vyhnete. Rok 2024 přináší řadu novinek pro řidiče, majitele i provozovatele vozidel. Shrnujeme, co všechno vás letos na cestách potká.

Technologie i alternativní cesty. Jak na udržitelnou městskou mobilitu

Udržitelná logistika v rámci plánování městské mobility zaujímá jedno z nejdůležitějších míst. Jaké jsou prostředky pro její zajištění?

Poznají mikrospánek i vybočení z pruhu. Jak moderní technologie bojují za bezpečnější silnice

Moderní auta jsou vybavena množstvím asistenčních a bezpečnostních systémů. Některé řidiči pomáhají s řízením a umožňují mu třeba rychleji reagovat, když je to potřeba.

Klimatizace ve vašem autě v 7 krocích. Jak se o ni starat, aby fungovala na jedničku?

Slyšeli jste někdy v souvislosti s klimatizací o bakterii nazvané legionella? Jestli ne, tak vám gratulujeme. Nicméně pokud vlastníte vozidlo s klimatizací, doporučujeme zpozornět.

Chlupaté rodeo v motoru. Díky těmto trikům se kuny budou od vašeho auta držet dál

Na pohled je kuna docela roztomilé zvířátko, šelma rodu lasicovitých. Jenže když se malá, štíhlá a mrštná šelmička protáhne do motoru vašeho auta, už vám tak roztomilá zřejmě připadat nebude.

Servisní modul – nová služba odhalí, když je s autem něco v nepořádku

Aby byl život s operákem pro řidiče ještě příjemnější, přišli jsme loni na trh s novinkou. Postupně vybavujeme všechny naše vozy Servisním modulem, který má jediný úkol: nepřetržitě monitorovat technický stav vašeho auta. Díky tomu můžeme společně efektivně předcházet například fakturám nad rámec platby operativního leasingu.

Chcete si vyzkoušet elektromobil? Operák je skvělá šance.

Přesednout z benzíňáku nebo dieselu do elektromobilu má na řidiče nejen finanční, ale i psychologický dopad. Je to zkrátka změna jako každá jiná. A změna s sebou vždy nese i spoustu nejasností a otázek. Bude se mi elektromobil dobře řídit? Zvyknu si? A jak to bude s nabíjením?

Končí vám operák? Další kroky řešte s dostatečným předstihem.

Čeká vás za pár měsíců konec operativního leasingu? Další postup, ať už jde o objednání nového auta, prodloužení aktuální smlouvy, odkup vozu nebo samotné vrácení auta, je dobré řešit s dostatečným předstihem.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto