Otevřeně o zkušenostech s operativním leasingem

Rozhodnout se pro operativní leasing je pro řidiče a podnikatele velká věc. A ani po hodinách strávených čtením uživatelských recenzí a srovnáváním nabídek člověk kolikrát není moudrý. A obavy, že se na několik let uvážou k službě, která jim zas tak nesedí, jsou naprosto namístě. Nejlepší doporučení jsou totiž od těch, kterým věříte. Ve společnosti Drivalia pravidelně sbíráme zpětnou vazbu od klientů a rádi se s vámi o ni podělíme. Bez vytáček, příkras a mlžení.

Otázka priorit a svobody

Pokud jde o vlastnictví vozu, většina respondentů se shoduje, že je to zbytečně nákladná věc se spoustou administrativy, kterou právě operativní leasing pomohl odklonit. Petr Medek, majitel studia Amati Yoga, který operativní leasing využívá už půl roku, to komentuje s nadhledem: „Jak se říká, koupě nového auta je ta nejhorší investice. Peníze ‚zabetonujete‘ v hromádce plechů a plastů, která ztratí pětinu hodnoty v okamžiku, kdy vyjedete ze dveří autosalonu. A každý rok se pak hodnota dál snižuje. Když k tomu připočítáte svůj čas, který strávíte v servisech nebo v pojišťovnách, následný prodej auta a koupi nového, ve výsledku napočítáte nemalou sumu.“

Podobný názor na míru flexibility a svobody, která se s operativním leasingem pojí, má i Martin Adamec ze společnosti Mevamed, který řídí auta na operák už od roku 2018. „Vyhovujeme mi hlavně variabilita služeb spojená s financováním vozidel formou operativního leasingu a taktéž možnost využívat vozidlo bez vstupní investice a komplikací spojených s prodejem vozidel ve vlastnictví,“ říká Martin Adamec a doplňuje, že jemu osobně na operativním leasingu vadí třeba fakt, že musí auto servisovat pouze ve vybraných autoservisech, a ne kdekoli. Benefity operáku pro Martina Adamce převažují, využívá ho už šest let.

Podpora a bezpečí

Řidiči aut na operativní leasing si také pochvalují, že na to nejsou nikdy sami. Mít 24/7 v zádech parťáka je výhoda. Své o tom ví i Ivo Šimeček z advokátní kanceláře Havel&Partners. „Oceňuji zejména osobní kontakt a připravenost řešit případné komplikace. Například v situaci, kdy se zpozdilo dodání domluveného vozu, mi společnost poskytla vůz na přechodnou dobu. Dokonce i termínově se mi snažil obchodní zástupce vyjít vstříc. Potřeboval jsem vůz dřív a on mi ho zajistil.“ Doplňuje, že se pro společnost Drivalia rozhodl po srovnání podmínek s dřívějším poskytovatelem. Roli hrála nejen cena, ale zejména také osobní přístup obchodního zástupce, se kterým celou věc řešil. Zjistěte, s jakými dalšími situacemi vám Drivalia může pomoct.

Operák je i není pro každého

Operativní leasing tedy není podle našich klientů samospásný lék na všechny problémy malého podnikatele. Ale v některé situaci vám může pomoci podnikat naplno a neřešit zbytečnou administrativu. Do takové situace je potřeba dojít, jak vtipně glosuje Petr Medek: „Nevýhodou je bezesporu nutnost přepnout mindset, což se ne každému podaří. Češi mají ve zvyku věci vlastnit. Proto má každý potřebu například kupovat byt, i když na něj nemá a možná by se vyplatilo jít do nájmu. Stejné je to u auta. Prostě chceme mít v garáži vlastní. Je tedy potřeba auto brát nikoli jako věc, ale jako službu.“

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto