Sladký život s operákem: jak řešit výměnu pneumatik, nehodu nebo STK?

Malí a střední čeští podnikatelé si na možnosti operativního leasingu zatím teprve zvykají, a proto mají často obavy, jestli jim tahle jízda nepřidělá starosti, papírování a výdaje. Když zjistí, jak operativní leasing vlastně funguje, obvykle už nechtějí měnit. Na žádnou z věcí, kterou život přinese, totiž s operákem nejste sami. Zjistěte, jak se obvykle řeší ta nejčastější překvapení, která se vám s autem mohou stát. 


S operákem přezouváte bez starostí

Servis pneumatik je totiž plně v režii leasingové společnosti. Servis, výměna a uskladnění náhradní sady pneumatik obvykle bývá součástí služeb, které má v rámci operáku zahrnuté většina řidičů. Vy už řešíte jenom včasné objednání do smluvního autoservisu a je to. Práci a materiál potom smluvní servis vyfakturuje rovnou leasingovce, takže už vám nehrozí žádné skryté náklady.


Nehody, ťukance, škrábance

Jako první si přečtěte přesný návod, jak postupovat při dopravní nehodě. Pokud řídíte auto na operák, je na rozdíl od běžné nehody potřeba volat policii téměř ve všech případech, nejenom když je škoda nad 100 000 Kč nebo se při nehodě někdo zranil. Na 158 radši zavolejte i tehdy, když vám někdo na parkovišti poškrábe auto. Bez policejního protokolu totiž pojišťovny často odmítají plnit v plné výši, a škoda by tak mohla jít za vámi. Další, na koho se obraťte hned potom, je leasingovka. Na lince pro řidiče – třeba ve společnosti Drivalia se na +420 296 333 666 dovoláte NONSTOP – vám poradí, jak postupovat, pomohou vyplnit záznam o nehodě a také vás odkážou na nejbližší smluvní servis nebo vyšlou asistenci. Pomůže vám také chytrý a intuitivní DriverPass, elektronická karta řidiče, kterou si jednoduše přidáte třeba do Apple Wallet. Nejdete tam všechny informace k vašemu vozu. DriverPass vás také navede na užitečné formuláře.

Je operák to pravé pro vaše podnikání? To vás možná bude zajímat, jakou máme aktuálně výhodnou nabídku.

Operativní leasing a technická kontrola

Technickou nebudete s autem na operák pravděpodobně řešit vůbec. Ledaže byste měli operativní leasing na ojetý vůz nebo měli smlouvu na víc než čtyři roky. Pokud vám u auta na operák končí technická, bude to asi podobně jednoduché jako výměna pneumatik. Ve společnosti Drivalia to chodí zhruba takhle: stačí kontaktovat společnost na NONSTOP infolince pro řidiče. Na technickou si zajedete sami, bude hotová na počkání. S sebou si přibalte kopii velkého techničáku.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto