Víte za co platíte? Zjistěte, z čeho se skládá hodnota splátky.

Výše splátky je jedním z hlavních ukazatelů, podle kterého se podnikatelé obvykle rozhodují, pokud jde o operativní leasing. A není se čemu divit. V době, kdy ceny veškerého zboží a komodit letí vzhůru, je dobré mít výdaje svého podnikání pod kontrolou. A i když často hovoříme o tom, že nejnižší splátka nemusí znamenat ty nejnižší náklady, není od věci se podívat, co všechno je vlastně součástí vaší splátky za operativní leasing.


Amortizace vozu

Pokud byste si firemní auto místo operativního leasingu koupili, ztratilo by každý rok na hodnotě. Amortizace je rozdíl ceny nového vozu a vozu ojetého. U nového vozu klesá v prvním roce jeho cena razantně a naopak u starších vozů je již pokles pomalejší. U operativního leasingu na 3 roky tedy vozidlo znatelně klesá na své hodnotě. S tím musíme počítat, protože se po konci operativního leasingu staráme o prodej vozidla. Proto amortizace tvoří důležitou součást vaší splátky.

Povinné ručení a havarijní pojištění

Je důležité se připravit na každou lapálii. Díky tomu máme společně podchycené třeba dopravní nehody, vandalismus i nečekané události. Abyste mohli v klidu spát nebo myslet na důležitější věci, tvoří havarijní pojištění a povinné ručení další podstatnou část vaší splátky.

Pojištění účetní hodnoty vozu (GAP)

Pojištění GAP na účetní hodnotu vozidla je další část vaší měsíční splátky. Tento typ pojištění kryje rozdíl mezi nesplacenou (účetní) hodnotou vozu a jeho obecnou cenou. Využijete ho při nehodách s totální škodou, kdy se vůz již nevyplatí opravovat, či při krádežích.

Naproti tomu Pojištění na obecnou hodnotu je levnější varianta havarijního pojištění. Pojišťovna v případě tzv. totální škody (odcizení, neekonomická oprava) hradí škodu do výše běžné ceny vozidla v daném stáří a nájezdu kilometrů. Riziko pro klienta je, že Drivalia si bude nárokovat úhradu rozdílu oproti účetní hodnotě vozidla, kterou k dané chvíli evidujeme v účetnictví. Všechny naše vozy jsou pojištěny na účetní hodnotu.

Zákonné daně a poplatky

Další věc, o kterou se jako leasingová společnost postaráme, jsou různé poplatky. Třeba silniční daň nebo rádiový poplatek. Nemusíte se tak bát žádných skrytých položek na faktuře.

Likvidace pojistných událostí

Když se něco přihodí, stačí nám jenom dát vědět, my už na to dohlédneme. Pokud jde o pojistné události, ve většině případů, jako je vandalismus nebo nehoda, je také potřeba uvědomit policii, aby vám pojišťovna mohla zaplatit škodu.

Náklady na administrativní úkony

S autem na operák totiž byrokracii řešit nemusíte a můžete ji nechat na nás. Nevadí, jestli jde o přihlášení auta, evidenční kontroly, nebo STK.

Náklad na palivovou kartu

Palivová karta vám zjednoduší daně a účetnictví. A také vám může ušetřit spoustu prostředků. Partnerské ceny a slevy na pohonné hmoty se v době fluktuujících cen můžou velmi hodit.

Asistence leasingovky 24/7

A kdyby se s autem cokoli stalo, jsme vám NONSTOP k dispozici na lince pro řidiče. Nasměrujeme do nejbližšího autoservisu, pomůžeme s objednáním na výměnu pneumatik a obratem vyřešíme každou nečekanou událost. I fakt, že se na nás můžete spolehnout, je zahrnutý ve vaší splátce.

Jestli vaše splátka bude obsahovat tyhle služby, už je na vás:
  • • náklady na servis
  • • náklady na pořízení pneumatik, jejich servis a uskladnění
  • • náklady na asistenci a náhradní vozidlo
  • • dálniční známka

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto