Změna je život: zjistěte, jak měnit pravidla operáku v průběhu hry

Kdo během posledních dvou let nezatoužil po troše klidu a jistoty? Doba je nestálá a přináší nečekané výzvy, na které je nutné reagovat. To se může odrazit i v potřebách týkajících se operativního leasingu, které se vlivem okolností mohou znenadání změnit. Proto se vyplatí vsadit na leasingovku, která rozumí změnám, jež život přináší, a pro svoje klienty je v každé situaci spolehlivým partnerem.

Všechno má ale svoje hranice, proto není rozumné volit nejnižší splátky a spoléhat na flexibilitu balíčku v případě potřeby. Zatímco prodloužení pronájmu nebo změna nájezdu kilometrů obvykle není problém, dopočítání plného servisu pneumatik či snížení spoluúčasti u havarijního pojištění už není jen tak. Připomeňte si, kde je u operáku prostor pro změny a co je lepší si předem dobře naplánovat.


Nepotrpíte si na závazky? Zařaďte GO Flexi!

Ani s operákem totiž nemusíte ztrácet flexibilitu. S naší novou službou GO Flexi je to hračka. Auto na operák si pořídíte na standardní dobu, a když přestane vašemu podnikání přinášet užitek nebo se změní situace, můžete smlouvu bez sankcí okamžitě ukončit.

Pokud vám podmínky vašeho operativního leasingu vyhovují, alespoň víte, jaký operák si sjednat příště. Po jeho uplynutí je také samozřejmě možné vůz odkoupit nebo uzavřít další smlouvu na novější vůz.

Takhle změna není problém


Celkem volně lze hýbat také s ročním kilometrovým nájezdem, a to oběma směry. Dobře nastavený nájezd je u operativního leasingu základ, v případě přečerpání totiž hrozí poměrně vysoké doplatky. Ježděním se vozidlo opotřebovává a je to právě počet naježděných kilometrů, co na konci určuje jeho hodnotu. A tedy i ovlivňuje výši splátky.

Trefit cifru, která nebude ani moc, ani málo, může být pro začátečníky náročná disciplína. Právě obava z nedodržení limitu může od pořízení operáku odradit. U společnosti Drivalia je naštěstí možné zvolený nájezd kdykoliv upravit tak, aby vás neomezoval. Tuto položku si navíc můžete od společnosti nechat zdarma přepočítat, a to klidně několikrát.

Tady to může trochu skřípat


Připojištění skel, silniční asistence nebo dálniční známky. Potřebu doplňkových služeb často ukáže až čas a zkušenosti. Proto se některé z nich dají přidat, i když je váš balíček nezahrnuje. Pokud však na začátku zvolíte základní servis, u dodatečného přechodu na fullservis můžete narazit.

Předem si pořádně rozmyslete i obutí. Dopočítání plného servisu pneumatik, který zahrnuje letní a zimní sady pneumatik po celou dobu leasingu a pravidelný pneuservis s uskladněním, může být také problematické.

Ke změně mnohdy svádí spoluúčast u havarijního pojištění. O její snížení například z deseti na pět procent můžete požádat, leasingová společnost vám ale nemusí nutně vyjít vstříc. Rozhodnutí standardně předchází individuální posouzení a následné schvalování pojistným oddělením.

Jak vidíte, některé sužby se v průběhu operáku mění těžko. A u některých to zase nebude ani trochu bolet. I tak jsme ve společnosti Drivalia připravení udělat maximum pro to, aby byl operák ušitý na míru každé vaší životní situaci. Dejte nám vědět a společně najdeme řešení.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto